Kelan opiskelijalippu (koulumatkatukilippu)

Kelan koulumatkatukilippu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, joiden koulumatka yli 10 km. Rovaniemen kaupungin ohjeet tukikäytännöistä tarkentuvat kesän 2018 aikana. Lipun saamista koskevat yleiset ehdot ja ohjeet voit lukea Kelan sivuilta.

 

17–24-vuotiaat opiskelijat

17–24-vuotiaat opiskelijat voivat matkustaa nuorten lipulla, ja tälle ikäryhmälle ei ole erillistä opiskelijalippua. Lisätietoa hinnoista: Liput ja hinnasto.

 

25 vuotta täyttäneet opiskelijat

  • Jos olet 25-vuotias tai sitä vanhempi opiskelija ja täytät myöntämisen edellytyksenä olevat kriteerit, sinulle myydään kausilippu nuorten kausilipun hinnalla. Lisätietoa hinnoista: Liput ja hinnasto.
  • Opiskelijalippuihin ovat oikeutettuja päätoimiset Rovaniemellä opiskelevat 25 vuotta täyttäneet henkilöt. Opintojen tulee olla tutkintoon tai ammattiin johtavia tai opiskelun tulee olla valmentavaa tai sellaista työvoimapoliittista koulutusta, johon sisältyy lähiopetusta keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa. Opiskelusta ei tule saada päivärahaa tai palkkaa. Kelan myöntämä opintotuki tai Koulutusrahaston myöntämä aikuiskoulutustuki ei kuitenkaan ole este opiskelijalipun saannille.
  • Voit ostaa lukuvuoden ensimmäisen lippusi Osviitasta kaupungintalolta (Hallituskatu 7) tai Matkahuollosta linja-autoasemalta. Tuo mukanasi täytetty opiskelijalippuhakemus ja voimassa oleva opiskelijakortti tai oppilaitoksen antama, korkeintaan 2 kuukautta vanha opiskelijatodistus.
  • Alennusoikeus on todistettava vuosittain elo-syyskuun aikana.
  • Voit ostaa samalle matkakortille sekä kausilipun että arvolipun. Tällöin matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta. Jos kausilipun sijaan haluat käyttää kortin arvolippua, pyydä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta arvolipulta.
  • Opiskelijan Waltti-kortti on aina henkilökohtainen. Lippua ostettaessa sinun on varauduttava todistamaan henkilöllisyytesi. Henkilöllisyyden voit todistaa passilla, ajokortilla tai henkilökortilla.
  • Lisälatauksia voit ostaa Osviitasta kaupungintalolta, Matkahuollosta linja-autoasemalta ja Rovaniemen paikallisliikenteen linja-autoista. Latauksia voi ostaa myös Waltti-kaupasta ja R-kioskeilta kesän mittaan. Waltti-kaupassa lisälatauksesta ei peritä palvelumaksua.