Waltti-lippuautomaatti
Rovaniemen paikallisliikenteen Waltti-lippuja voi hankkia myös lippuautomaatista. Waltti-lippuautomaatista voi ostaa kertalippuja ja vuorokausilippuja sekä ladata Rovaniemen Waltti-matkakortille uusia kausia ja lisää arvoa.

Lippuja ja kausilippulatauksia ostaessa valitaan vyöhykkeet (A, B tai AB), joilla lippua käytetään. Kerta- ja vuorokausilippujen voimassaoloaika alkaa ostohetkestä. Kertalippu on voimassa 60 minuuttia ja vuorokausilippu 24 tuntia. Voimassaoloaika tulostuu lippuun. Kausilippu ja arvo latautuvat Waltti-kortille ostohetkellä ja ovat heti käytettävissä.

Lippuautomaatilla maksamiseen käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, ostosta saa kuitin. Käteismaksu ei ole mahdollinen. Automaatista hankitun kertalipun hinta on sama kuin kertalipun käteismaksu linja-autossa. Vuorokausilippujen ja kausilippujen hinnat ovat samat kuin muissa myyntipisteissä ilman erillistä latauspalvelumaksua.

Kerta- ja vuorokausiliput tulostuvat paperilippuina. Lipun QR-koodi luetaan bussissa koneellisesti. Tarvittaessa lippu näytetään kuljettajalle tarkastusta varten. Lippu tulee säilyttää koko matkan ajan.

Automaatti sijaitsee Rinteenkulman kauppakeskuksen toisen kerroksen käytävällä palvelupiste Osviitan sisäänkäynnin vieressä. Automaatti on käytettävissä kauppakeskuksen aukioloaikoina.