Ajankohtaista

Linkkari siirtyy 1.4.2020 alkaen varhennettuun kesäaikatauluun

31.3.2020 8:12

Linkkari kadulla 720.jpg

Linkkarin matkustajamäärä on pienentynyt voimakkaasti koulujen, oppilaitosten ja monien työpaikkojen siirryttyä etätyöskentelyyn koronaviruksen vuoksi. Päivisin matkustajia on hieman alle 20 % normaalista talven määrästä. Määrä on sama kuin normaalisti kesä-heinäkuussa. Tämän vuoksi paikallisliikenteen tarjontaa joudutaan sopeuttamaan kysyntää vastaavaksi siirtymällä varhennetusti kesäaikatauluihin 1.4.2020 alkaen.

Rovaniemen paikallisliikenteen aikataulut on julkaistu Linkkarin verkkosivuilla osoitteessa linkkari.fi. Aikataulut ovat voimassa 1.4.2020 alkaen toistaiseksi. Verkkosivuilla oleva sähköinen reittiopas päivitetään. Verkkosivuille päivitetään myös ajantasaiset reittikartat. 

Painettua aikatauluvihkoa ja lehti-ilmoitusta uusista aikatauluista ei julkaista, koska nopeat muutokset liikenteen tarjonnassa ovat mahdollisia koronatilanteen etenemisen vuoksi. Aikataulut pyritään päivittämään Ruokasenkadulle oleville pysäkeille. Muille pysäkeille aikatauluja ei toistaiseksi päivitetä.  

Kaupunki seuraa tilannetta kesäliikenteeseen siirtymisen jälkeen. Tarjontaan voidaan tehdä muutoksia puoleen tai toiseen, mikäli se nähdään välttämättömäksi.
 

Keskeisimmät muutokset

1.4.2020 alkaen liikennöi viisi linjaa: 1 ja 2, 4, 5, 8 ja 14. Paikallisliikennettä on vyöhykkeellä A keskustassa lähialueineen sekä vyöhykkeellä B keskustan ja Muurolan välillä. Aikataulut ovat samat kuin kesällä 2019 sillä erotuksella, että linjan 8 arkiaamuun on lisätty yksi vuoropari klo 6.45 Rautatieasema – 7.15 Napapiiri – 7.45 Rautatieasema. Tällä parannetaan Napapiiri-Syväsenvaara-Saarenkylä-alueen työmatkaliikenteen tarjontaa.

Vierustiellä Varastotien ja Aittatien välissä olevan viemärin korjaustyön vuoksi linja 14 kulkee toistaiseksi poikkeusreittiä. Poikkeusreitti Muurolan suuntaan kulkee reittiä Hallituskatu-Valtatie 4-Oijustie-Teollisuustie, josta se jatkaa normaalireittiä Muurolaan. Poikkeusreitti keskustan suuntaan kulkee reittiä Teollisuustie-Vierustie-Viirinkankaantie-Valtatie 4-Hallituskatu-Valtakatu-Ruokasenkatu. Poikkeusreitin vuoksi Vierustien pysäkit Aittatien risteyksessä sekä Lehtikadun pysäkki eivät ole käytössä toistaiseksi. Paluusta normaalireitille tiedotetaan erikseen mm. linkkarin verkkosivuilla.

Ohjeita ja tietoja koronaviruksen varalta

  • Älä matkusta sairaana
  • Noudata hyvästä käsihygieniasta, yskimisestä ja aivastamisesta annettuja ohjeita
  • Matkan aikana on suositeltavaa käyttää puhtaita käsineitä, vältä koskettamasta tankoja, tartuntakahvoja, pysäytysnappeja ym. paljain käsin
  • Bussien siivousta on tehostettu mm. puhdistamalla kaikki kosketuspinnat desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin
  • Jätä kuljettajan takana oleva ensimmäinen penkkirivi tyhjäksi


Waltti-matkakortteja et voi toistaiseksi ostaa ja ladata Osviitta-palvelupisteessä. Nettikauppa ja muut latauspisteet toimivat toistaiseksi.  Muissa paikallisliikenteeseen liittyvissä asioissa ota yhteys Osviittaan puhelimitse tai sähköpostitse. 

Tarkemmat ja ajantasaiset tiedot aikatauluista ja reiteistä löytyvät osoitteesta linkkari.fi.