Ajankohtaista

Opiskelijalippu muissa kuin Rovaniemen oppilaitoksissa opiskeleville ja Opintopolku-palvelun käyttöönotto

20.9.2022 17:00

Rovaniemen paikallisliikenteessä opiskelijalippuun ovat jatkossa oikeutettuja myös ne 25 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat, joiden opiskelupaikka on muualla kuin Rovaniemellä. Aikaisemmin 25 vuotta täyttänyt on saanut opiskelijalipun vain, jos opiskelupaikka on ollut Rovaniemellä. Muut opiskelijalipun ehdot ovat ennallaan. Opiskelijalippuoikeuden laajennus koskee myös palvelusetelillä hankittavaa Matkahuollon sarjalippua opiskelijoille.

Alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat nuoren (17-24 v.) lipulla. Nuoren ja opiskelijan lippujen hinnat ovat samat.

Opintopolku-palvelu

Waltti-nettikauppaan on linkitetty Opetushallituksen Opintopolku-palvelu. Sen avulla opiskelija voi itse päivittää matkatilinsä asiakasryhmän opiskelijaksi ja ostaa myös lukuvuoden ensimmäisen opiskelijan kausilipun käymättä palvelupisteessä. Opintopolku-palvelun avulla opiskelijaksi tunnistautuminen toimii myös toisen asteen opiskelijoille Kela-tuettujen opiskelijalippujen ostoa varten.

Joissakin koulutuksissa Opintopolku-palvelun tuottama tieto ei ole saatavilla, tällaisissa tapauksissa opiskelijan on asioitava palvelupiste Osviitassa. Arvolipun osalta asiakasryhmä tulee käydä päivittämässä opiskelijaksi Osviitassa.

https://linkkari.fi/Liput-ja-hinnasto/Liput-opiskelijoille