Ajankohtaista

Päivitys paikallisliikenteen kasvomaskisuositukseen

13.10.2021 14:00

Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia Linkkarissa.

Rovaniemen joukkoliikenteessä, Linkkarissa, kasvomaskin käyttöä suositellaan 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Maskin käyttöä suositellaan myös 12 vuotta täyttäneille, jotka eivät ole saaneet kahta koronarokoteannosta tai eivät ole sairastaneet koronaa alle 6 kuukautta aikaisemmin. (Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä 12.10.2021)

 

Kasvomaskia tulisi käyttää bussien sisätilojen lisäksi myös muissa tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen on mahdotonta, esimerkiksi vilkkaimmilla pysäkeillä.

 

Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia. Näin matkustaminen on kaikille turvallisempaa. Kyse on suosituksesta, ei velvoitteesta. Maskin käyttö ei ole kaikille mahdollista esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi.

 

Kaupunki tiedottaa vähävaraisille tarkoitettujen maskien jakelusta nettisivustolla Koronavirus - tietoa testauksesta, rokotuksista ja ohjeita.


Huolehdi omasta ja toisten matkustusturvallisuudesta

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä meidän kaikkien panos on tärkeää. Kasvomaskin käyttö on yksi varotoimi muiden toimien ohella viruksen leviämisen estämisessä. Jotta tartuntariski saataisiin minimoitua, on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

- Älä matkusta sairaana

- Suosittelemme, että käytät kasvomaskia

Pyri välttämään matkustamista ruuhka-aikana

- Pidä turvaväli muihin, jos se on mahdollista

- Noudata matkustaessasi annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta, yskimisestä ja aivastamisesta

- Vältä koskettamasta tartuntapintoja, esimerkiksi tankoja, tartuntakahvoja, pysäytysnappeja jne. paljain käsin, käytä puhtaita käsineitä

- Suosi ennakkoon ladattua Waltti-matkakorttia

Bussien siivousta ja desinfiointia on tehostettu. Erityistä huomiota on kiinnitetty pintoihin, joita kosketellaan käsin.

Seuraamme ja noudatamme kansallisia ja alueellisia määräyksiä ja suosituksia ja tarkennamme omaa ohjeistustamme tarvittaessa.