Ajankohtaista

Ruokasenkadun ja Ruokasenpuiston peruskorjaus – työt käynnistymässä

7.5.2020 20:00

Ruokasenkadun ja Ruokasenpuiston peruskorjaustyöt ovat käynnistymässä, ja kestävät koko kesän. Valmistelevat työt alkavat tulevina viikkoina ja täyteen työntouhuun päästään touko-kesäkuun vaihteessa 2020.

Työalue käsittää Ruokasenkadun katualueen Valtakadun risteyksestä Rovakadun risteykseen sekä Ruokasenpuiston. Urakan yhteydessä uusitaan katujen vanhat rakennekerrokset, asennetaan uusi katuvalaistus sekä asennetaan uudet viemäri- ja vesijohtoputkistot. Ympäristö viimeistellään vielä uusilla päällysteillä, kuten asfaltilla ja graniittikiveyksillä sekä vihertöillä ja uusilla istutuksilla. Ruokasenpuistoon rakennetaan uusi leikkipaikka ja puiston viheralueet ja muut pinnoitteet uusitaan.

Työt alkavat vanhan päällysteen ja puuston poistolla ja jatkuvat maanleikkaustöillä Valtakadun liittymästä alkaen. Kaivuutöiden edistyessä aloitetaan putkilinjojen ja kadun rakennekerrosten asennus. Pinta- ja viimeistelytyöt käynnistyvät täyttötöiden edistyessä. Urakka valmistuu loka-marraskuun vaihteessa 2020.

Läpiajoliikenne Ruokasenkadulla estyy kesäkuun alussa, kun kaivuutyöt etenevät kortteleittain kohti Rovakatua. Ympäristön ja työturvallisuuden varmistamiseksi moottoriajoneuvoliikenne työmaa-alueen läpi estetään kortteleittain työmaan ajaksi. Sivukaduilta kulku Ruokasenkadulle suljetaan työmaan edetessä ja niiltä liikenne ohjataan kiertämään muita reittejä. Ruokasenkadun varrella sijaitseville kiinteistöille välttämätön liikenne sallitaan ja niille järjestetään tilanteen mukaan kohtuullinen kulkuyhteys. Työmaan reunoille pystytetään työmaataulut, joissa on urakoitsijan yhteystiedot.

Kevyenliikenteen kulku työmaa-alueen ohi järjestetään tilanteen mukaan aina turvallisinta reittiä. Oman turvallisuuden vuoksi kannattaa seurata opasteita ja noudattaa järjestettyä reittiä, vaikka kiertotie joskus vähän omaa matkaa pidentäisikin.

Työmaa vaikuttaa myös paikallisliikenteeseen. 1.6.2020 alkaen. Keskustan ajantasauspysäkit siirtyvät Ruokasenkadulta Urheilukadulle. Paikallisliikenteen reitit eivät kulje lainkaan Ruokasenkatua. Paikallisliikenteen kaikki linjat siirtyvät kulkemaan reittiä Valtakatu-Hallituskatu-Kansankatu-Urheilukatu-Poromiehentie ja päin vastoin. Ruokasenkadun ja muiden katutyömaiden vaikutuksista paikallisliikenteeseen tiedotetaan tarkemmin erikseen mm. linkkari.fi-sivuilla.

Kartta_Ruokasenkatu.png

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy.

Lisätietoa:
Työmaapäällikkö
Antti Kaukonen, Kaukomaa Oy
antti.kaukonen@kaukomaa.fi, p. 0400 190187

Työmaavalvoja
Henri Annala, Ramboll CM Oy
henri.annala@ramboll.fi, p. 040 8678283


Rovaniemen kaupunki
Jani Riihiniemi, rakennuspäällikkö
jani.riihiniemi@rovaniemi.fi, p. 016 322 8098

Mirja Vääräniemi, kaupunginpuutarhuri
mirja.vaaraniemi@rovaniemi.fi, p. 016 322 6314

Napapiirin Energia ja Vesi Oy
Jukka Tiuraniemi, rakennuttamispäällikkö
jukka.tiuraniemi@neve.fi, p. 040 520 6419